Sæter-slekta med stamtavle tilbake til Harald Hårfagre
Av Jon Arne Storflor Sæter
Maret og John L. Sæther har adelig og kongelig opphav

Både Maret og Jo stammer ned fra adelsslekta Aspa på Tingvoll og videre tilbake til ridder og riksråd Toralde Sigurdsson. Som etterkommere av Maret og John har vi dobbelt opp med adelig blod.

Ikke nok med det: Går vi ut fra at Danmarks Adels Aarbog er korrekt, fortsetter slektsrekka fra Toralde Sigurdsson videre bakover til den svensknorske ynglingeætta med bl.a. norske konger som Håkon IV Håkonsson og Harald Hårfagre. I så fall har vi også kongelig blod i årene.

Baserer vi oss på Snorre Sturlasons kongesagaer, går slektsrekka fra ynglingeætta videre bakover til Odin. Fagfolk mener at ikke alle personene i slektsrekka mellom ynglingeætta og Odin kan være historiske personer, så vi må ta slektsleddene med stadig større klyper salt jo lenger bak i tid vi beveger oss.

John L. Sæthers slektstavle tilbake til Harald Hårfagre
Illustrasjonen nedenfor viser slektsrekka fra Harald Hårfagre via adelsslekta Aspa, Bøvra i Surnadal, og videre til Setergarden og John L. Sæther, f.1855.

Slektsrekka fra Harald Hårfagre til Maret L Øye i Sæter-slekta
Slektstavla fra Jon L. Sæther
til Harald Hårfagre

Maret L. Øyes slektstavle tilbake til Harald Hårfagre
Nærmere presentasjon av slektsrekka fra Odin og Harald Hårfagre, via presten Mumme i Hemne, videre om Røv i Surnadal og fram til den ender opp i Maret L. Øye, f. 1873, kona til John L. Sæther, finner du her...


STARTSIDE