Edelmann leverer stjernekikkerter, feltteleskop og tilbehør. I Norge lagerføres både stjernekikkerter og noen rimelige feltteleskop.

Produksjonen foregår i Taiwan på en fabrikk som lager refraktorer, diagonaler, okular og annet tilbehør til de fleste av verdens mest kostbare stjernekikkert-fabrikater. Fabrikken er mest kjent for sine ED APO stjernekikkerter, som er blant verdens beste. Den tilbyr dessuten et vidt spekter optisk tilbehør til stjernekikkerter.

Til Norges tas inn noen flere stjernekikkerter enn det du finner nedenfor, samt en større antall okular og annet ekstrautstyr.

Optiline AS er importør og distribuerer Edelmann i Norge.

 

Edelmann teleskop for stjernekikking og landskapsobservasjon


Edelmann ED APO 72 stjernekikkert, landskapsversjon med XP-X rettvendingsprisme 45° og 14,5 mm okular

Edelmann refraktorer benyttes til stjernekikking og observasjon av landskap og skipsfart fra kontor, stue, terrasse og hage.

I Edelmanns stjernekikkerter benyttes glass utelukkende fra japanske glassverk, og alle metallkomponenter og -produkter er CNC-maskinert. For den som vil investere i noe av det beste på markedet, er Edelmann et av de mest interessante alternativene.

Edelmann har lyssterke, dielektriske speildiagonaler spesielt egnet for stjernehimmelen. Men et av merkets største fortrinn er høykvalitets rettvendingsprismer, som Edelmann leverer ikke bare for 1,25" fokuser, men også 2". Dette stiller Edelmann-teleskopene i en særstilling for kjøpere som er ute etter det beste markedet kan tilby ikke bare for rettvendt observasjon av planeter og måner i vårt eget solsystem, men også landskap, skipsfart og dyreliv fra stue, terrasse og hage.

Teleskopene har en funksjonell og tiltalende design. De er ikke bare redskap til nytte og glede, men de representerer også et dekorativt, klassisk element i eksklusive hjem og på kontor.


Edelmann 90 stjernekikkertpakke med 90° dielektrisk speildiagonal og 14,5 mm Redline okular